Trafikskola Stockholm

Det är inte lätt att hålla kolla på alla parametrar när du väljer trafikskola. Stockholm har ett extremt stort utbud av trafikskolor många med sin egen nisch. Nedanför hittar du en lista för att hjälpa dig hitta rätt. Stockholm kan ofta kännas lite komplicerat att köra bil i och därför tycker vi att det är extra viktigt att du hitta en trafiklärare som du kan lite på.

My Driving Academy

My Driving Academy erbjuder en paketerad lösning för dig är i processen att ta körkort. I stället för att köpa teorilektioner där du behöver ta dig till en fysisk lektionssal kan du prenumera på deras online lösning som ger dig allt du behöver för att klara teoriprovet; filmer, övningar och tester samlat hos en trafikskola. Stockholm är bara en av de olika städerna i Sverige de är aktiva i, läs mer på deras hemsida My Driving Academy

My Driving Academy erbjuder 80 minuter långa körlektioner vilket ger dig mer tid ute på vägen varje tillfälle. De erbjuder även en rabatterad körlektion där du kan planera din utbildning tillsammans med din instruktör.

Intensivkurs

Körlektionspaket (20 st)

Risk 1 kurs

Risk 2 kurs

Prova på Uppkörning

Uppvärmning och Körprov

Teori med hjälp av appen “Mitt Körkort”
och “My Driving Academy Online”

 

Priser

Lektioner 80 min, fr 599 kr/tillfälle

My Driving Academy Online 99 kr/mån

 

Öppettider

Körlektioner kan bokas mellan 7-16.

 

Globens Trafikskola

Globens Trafikskola erbjudet dig en fullständig förarutbildning. Den kan även hjälpa till med kontakt till Trafikverket vid tidsbokning av kör- eller kunskapsprov. Deras lokaler ligger mindre än 100 meter från Gullmarsplans station.

Globens Trafikskola erbjuder 70 minuter långa körlektioner och de har också tre olika paket där både teori och körlektioner ingår. Paketen finns i storleken; 5,10 eller 15 körlektioner.

Intensivkurs

10-20 körlektioner

Teoriböcker

Obegränsade teoritester online

Risk 1

Risk 2

Uppvärmning innan uppkörningen

Lån av bil för uppkörningen

 

Priser

Lektioner 70 min, fr 1080 kr/tillfälle

Körkortstester Online 350 kr

 

Öppettider

Receptionen har öppet mellan 9-18.

 

Stockholm City Trafikskola

Stockholm City Trafikskola har som målsättning att deras körkortselever ska få maximalt värd för deras pengar. De strävar mot den målsättningen genom att individanpassa mot varje elev beroende på vilka förutsättningar de har.

Stockholm City Trafikskola erbjuder 80 minuter långa körlektioner via Your Driving Academy.

Intensivkurs

Individanpassad

Obestämt antal körlektioner

Inga färdiga paket

 

Priser

Lektioner 80 min, fr 1290 kr/tillfälle

Körkortstester Online 350 kr

 

Öppettider

Receptionen har öppet mellan 10-18.

 

Körkortshuset

Körkortshuset erbjuder en miljöanpassas utbildning där du har möjligheten att köra en miljöbil med målet att göra dig till en miljömedveten förare. Deras utbildning följer även Trafikverkets kursplan.

Körkorthuset erbjuder 70 minuter långa körlektioner och erbjuder fyra olika paket för intensivkurser, från 1-4 veckor.

Intensivkurs

1-4 veckor

2x35 min per körlektion

Lärarledd teoriundervisning

Teoriböcker

Extra intensiv-variant

 

Priser

Lektioner 70 min, fr 980 kr/tillfälle

Teoripaket 2110 kr

 

Öppettider

Står inte på deras hemsida.

 

Hur många lektioner ska jag boka?

När du tar körkort inom Stockholm finns det vanligtvis två huvudalternativ, antingen går du en intensivkurs eller så bokar du lektionerna separat och tar den tid du behöver för att ta ditt körkort. Stockholm kan vara relativt svårt att köra i, därför är det bra om du ser till att bland annat köra regelbundet, använda en liknande bil som på trafikskolan/uppkörningen och var ödmjuk under din utbildning. Stockholm har många tunnlar och delade avfarter, därför är det extra viktigt att du hittar en trygg trafikskola när du ska ta ditt körkort. Olika trafikskolor erbjuder olika lösningar och vi ska hjälpa dig att hitta rätt.

Ta Körkort Stockholm

Vårt mål i detta stycke är att förenkla dina steg mot att ta körkort. Stockholm har flera olika trafikskolor men du behöver alltid gå igenom samma slutgiltiga steg för att kunna ta ditt körkort. För att ta körkortet behöver du först klara Riskettan och senare riskutbildning 2 som de flesta kallar halkbanan, du kan läsa mer om dessa steg på Riskutbildning. När du har tagit dig igenom riskutbildningarna så har du bara proven kvar, ett teoretiskt och ett praktiskt.

Sedan är ditt mål att klara teoriprovet och slutligen klara uppkörningen minst två månader efter teorin. mydrivingacademy.com erbjuder en digital plattform för att hjälpa dig klara teorin på första försöket och ta körkortet. Stockholm är en stor stad och det tar oftast lång tid att ta sig mellan olika delar av staden för ett teoripass, därför tycker många om att i stället studera från hemmet.